15 life hack you need to know

19:39


Vítám vás opět u nového článku :) Když se mě lidi ptají o čem vlastně píšu, většinou jim s trochou nadsázky odpovím "O tom, jak být lepším člověkem." Ani dnešní článek nebude nijak vybočovat, protože jsem vám sepsala pár "social life hacks", které vám (aspoň doufám) trochu usnadní život. Tady je máte:

1. Když se někoho na něco zeptáte a dostane se vám nedostatečné odpovědi, chvilku počkejte, nic neříkejte a podívejte se mu/jí do očí. Většinou se tím tak dočkáte i pokračování.

2. Jestli jste nervózní, žvýkejte. Je to trik, kdy tak vlastně ošálíte svůj mozek ("Nejstem v nebezpečí, protože bych jinak nejedl").

3. Jestliže se chcete přidat k nějaké skupince lidí, podívejte se na jejich nohy. Pokud jsou stále na stejném místě a přítomní se k vám otočí jenom horní polovinou těla, pravděpodobně nejste vítáni -> směr chodidel = směr zájmu.

4. Jestli je na vás někdo naštvaný, máte dvě možnosti, co udělat. Buď zůstanete v klidu, nebo se začnete smát. Obojí z vás pravděpodobně udělá vítěze.

5. Pište si krátké denní záznamy. Není nutné si vést klasický zdlouhavý deník. Naprosto bohatě postačí malý notýsek, kam si můžete poznačit na čem zrovna pracujete, co čtete, jaký film jste dneska viděli, jakou novou hudební desku jste objevili, koho jste potkali, nebo kde jste byli na obědě. Divili by jste se, jak může být tato retrospekce užitečná. 

6. Jestli chcete zjistit, jak si stojíte u určitého člověka, zeptejte se ho, jestli by vám nepůjčil propisku. S největší pravděpodobností bude jeho/její odpověď stejná, jako by jste se ho zeptali na otázku "Máš mě rád/a?" (Platí samozřejmě za předpokladu, kdy víme, že propisku na půjčení má.)

7. Úsměv a mávat. Úsměv v nás vyvolá pocit štěstí, ať chceme, nebo ne. Nasaďte tedy ten nejvíce falešný úsměv jaký svedete - teď hned. 

8. Když se vám někdo představí, zapamatujte si jeho jméno a používejte ho. Používání křestního jména nebo přezdívky, vytváří jakýsi pocit důvěry a přátelství. Místo holého "ahoj", použijte "ahoj *jméno dotyčného*".

9. Když se s někým seznamujete a podáváte si ruce, dívejte se dotyčnému přímo do očí. Značí to určitý zájem o jeho osobu. Mimochodem - čím teplejší ruce máte, tím víc se cítíte v pohodě. Pamatujte, protože na to pamatuje i ten druhý a pokud jste nervózní, zkuste si své ruce trochu zahřát.


10. Vyvarujte se parazitichých slov - uh, no, jako, vlastně,... Přesně tyto slova totiž jasně dokazují, jak jste ve skutečnosti z dané situace zoufalí a teprve vymýšlíte, co vlastně chcete. To nezní moc důvěryhodně. Pokud se tyto slova odnaučíte používat, lidé ve vás budou mít větší důvěru.

11. Lidé jsou extrémně vnímaví na doteky - Sami znáte ten případ, kdy se vás někdo "mimoděk" dotkne a oba dva děláte, že se nic neděje. No.. děje a vaše mysl se začne nově vzniklou situací zaobírat natolik, že už nemusí zvládat upírat pozornost na jiné věci.

12. To, jak přijme vaše rodina a přátelé vašeho partnera závisí na tom, kolik času s ním stráví osamotě (bez vás)

13. Najděte nejtalentovanějšího člověka v místnosti a pokud to nejste vy, stupněte si vedle něj. Sledujte lidi, kteří jsou chytřejší a talentovanější, kteří dělají doopravdy něco zajímavého, všímejte si o čem mluví, na co odkazují. Pokud zjistíte, že jste v místnosti nejnadanější vy, je čas změnit místnost. 
14. Plaťte v hotovosti a ne kartou - platí zde známé "co oči nevidí, to srdce nebolí". Když utrácíte "imaginární" peníze, nemáte takové výčitky a zákonitě i utratíte víc.


A malá prosba nakonec - pokud jste ještě nedali like na moji FB page a zajímá vás, na čem v průběhu času pracuji, mezitím co vydám nový článek, určitě tak učiňte, budu jenom ráda :) 

You Might Also Like

10 comments

  1. Jéj tak to je skvělý článek :) Poslední bod je opravdu pravdivý, nakupování s kartou je vždycky bezstarostnější :D

    OdpovědětVymazat
  2. Placení kartou je přesné :D
    Jinak super článek, to s těmi dotyky je zajímavé :)
    Kracmarovat

    OdpovědětVymazat
  3. Čekala jsem nějaké tipy, které opravdu využiju, ale nedočkala jsem se.. Jinak jsem si představila, že se začnu smát, když je na mě naštvaný a myslím, že taková situace by dopadla hodně špatně :D :)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvelý článok, niektoré veci som ani netušila a určite sú užitočné! :) To s tým diárom, že každý deň si zapísať aspoň niečo by som chcela určite vyskúšať :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to sú naozaj skvelé tipy :) Nikdy som sa nad takými vecami nezamýšľala, ale je na tom kus pravdy!

    OdpovědětVymazat
  6. Tá šestka ma zaujala, pretože to zrejme asi robím aj ja. Ak ma požiada kamarátka o pero/fixku, ešte jej aj dám na výber. Niektorým ľuďom síce nepoviem priamo, že nie, ale otáľam. Haha... neuvedomila som si to doteraz, ale niečo na tom bude. :D
    SweetSunshine

    OdpovědětVymazat
  7. Tieto tipy sú úplne skvelé, určite aspoň pár z nich vyskúšam :)
    Bibiána Navrátil's blog

    OdpovědětVymazat
  8. To je boží :D:D Nejvíc jsem se zasmála u 6. :D

    OdpovědětVymazat
  9. Oh wow, tak takovýhle články naprosto miluju! :) Většinu z toho znám, ale třeba 3. a 13. čtu poprvý.
    Sem s dalším takovým článkem, tohle mě fakt baví! :)
    Michelle B

    OdpovědětVymazat

?max-results=5&orderby=published&alt=json-in-script&callback=showrecentposts1\"><\/script>");