Be happy what you have

18:57


Proč vlastně tento název? Celá myšlenka tkví v tom, že o všechno co máme, můžeme velmi jednoduše přijít - o peníze, o kamarády, ale sami o sebe nepřijdeme nikdy - proto se musíme naučit být šťastní jen sami se sebou a naším smyšlením. Dnes se zřejmě nic nového nedozvíte, ale pár sepsaných bodů vám může připomenout několik zásadních věcí. Vítám vás tedy u nového přemotivovaného článku s názvem "Be happy what you have".

1 >> PŘESTAŇTE ZÁVIDĚT

Závist. Pocit, který nás v mnoha směrech může hnát dál, abychom dosáhli všeho, čeho dosáhli ostatní lidé (a nejlépe ještě víc). Buďme ale upřímní - v mnoha směrech spíše škodí, než pomáhá. Připomínat si pořád dokola všechno co nemáme, může být opravdu deprimující.
Pro tip: Zaměřte se na vlastní cestu, přestaňte řešit ostatní a snažte se, aby jste to byli jednou vy, komu budou ostatní závidět. 

2 >> PŘESTAŇTE SE ŠŤOURAT V MINULOSTI

Naše obligátní coby, kdyby a neustálé přemílání toho, co už stejně nezměníme, nás ovlivňuje naprosto neuvěřitelným způsobem. Co jiného by taky mělo tvořit naši minulost, když ne naše vzpomínky a zkušenosti z dob minulých? Ale stalo se a my se musíme soustředit na to, co je právě teď. 

3 >> NAUČTE SE ODPOUŠTĚT

Vyslovit slova omluvy je mnohem jednoduší, než žít po zbytek života s výčitkami svědomí (i když si to v danou chvíli nechceme ani na vteřinu připustit). Odpouštění je způsob, jak čelit všemu co se stalo, přiznat vlastní chyby a jít dál. Navíc upřímné "promiň" z vás v tuto chvíli pravděpodobně udělá "vítěze" - člověka, který je silnější než ten druhý, protože dokáže to, co málokdo - přenést se přes svoje ego.

4 >> NESTAREJTE SE O TO, CO SI O VÁS MYSLÍ OSTATNÍ

K tomu, aby jste byli šťastní je naprosto nezbytně nutné, aby jste se smířili sami se sebou, měli se rádi takoví, jací jste a okamžitě přestali řešit, co si o vás druzí pomyslí. Chcete-li být šťastní, je důležité si vyšlapat vlastní cestu bez ohledu na ostatní. Žijete vlastní život a ti, co vás řeší žijou zase ten svůj. (A platí to i naopak, jak jsem mluvila už v bodě 1.)

>> NEBOJTE SE NEÚSPĚCHU

I ti nejúspěšnější lidé museli kdysi čelit různým překážkám a ne všem se všechno podařilo napoprvé (byl by zázrak, kdyby ano). Naše chyby tady jsou proto, abychom se z nich poučili a ne abychom se hroutili, že jsme opět něco nezvládli. Naše chyby nám ukazují nový směr kterým se vydat, nové možnosti co udělat, aby se daná situace neopakovala. Pokud jste permanentně paralyzováni strachem z neúspěchu, jak chcete být doopravdy šťastní?
Failure isn’t failure until you give up!  

>> PŘESTAŇTE PROKRASTINOVAT

Prokrastinace. To, že odkláme nepříjemné povinnosti na dobu neurčitou, je v danou chvíli to nejpohodlnější, co můžeme udělat. V pořádku - to je lidská přirozenost. Problém nastává až v případě, kdy se z prokrastinace stává náš zvyk, úkoly se začínají hromadit a my se dostáváme do začarovaného kruhu, kdy řešíme věci minulé a problémy dneška jsme nuceni odložit na dobu pozdější. Zkuste si popravdě zodpovědět na otázku "Proč vlastně neustále prokrastinuju?" a zařiďte se podle odpovědi.

>> PŘESTAŇTE SE HONIT ZA DOKONALOSTÍ

Dokonalost je pouze iluze, která zmizí, jakmile jí máme na dosah ruky. Na myšlence dokonalosti není nic špatného. Špatné je, když si neuvědomíte, že nic dokonalého neexistuje. A hnát se za nečím, co neexistuje vás opravdu šťastnými neudělá.
Let me tell you one little thing about perfection. It doesn't exist.

>> PŘESTAŇTE SE VYMLOUVAT

Vždycky, ale vždycky najdeme nějaký důvod, proč určitou věc nedělat. Je až moc příliš jednoduché prostě říct "Nemám čas."/"Už je moc pozdě"/"Je to moc těžké"/"Nemám dost času"/"Jsem přiliš mladý/starý"... Zodpovězte si ale na jednu otázku - udělá vás podobná výmluva opravdu šťastnými? Mě osobně ne, spíš pociťuji pocit viny, než pocit radosti. Radost z vykonaného úkolu ale známe už všichni ne? Ten pocit, kdy na sebe můžeme být pyšní, že jsme udělali něco navíc, vykonali přesně to, co jsme si předsevzali na 100% a na nic se nevymlouvali.

>> PRYČ S NEGATIVITOU!

Už jednou jsem na tomto blogu rozebírala vliv negativních lidí na naší psychiku (kdo ještě nečetl, klik TADY). Pokud jste tento článek četli, jistě si pamatujete na bod, kdy jsem vám radila eliminovat "emoční upíry" z vašeho života. Naprosto stejnou (ne-li větší) mírou se budete muset zabývat sami sabou a svým negativním smýšlením. Jakým jste člověkem je jenom vaše volba a vy na svoji vlastní zodpovědnost, by jste se měli stát člověkem pozitivním. Pozitivní energie je naprosto nakažlivá a já vám můžu zaručit, že pozivním smýšlením do svého života přitáhnete ještě hodně zajímavých a stejně pozitivně naladěných lidí :)

#letbehappywithcappuccinolover

You Might Also Like

10 comments

  1. Super článok. Rozhodne súhlasím so všetkým. Len by som doplnil piaty bod. To je vec ktorú málokto (po)vie ale prestať neznamená zlyhať. Jasne, treba sa snažiť a nevzdávať sa pri prvom neúspechu. Ale keď ich bude viac a viac tak nie je chybou, a už vôbec nie porážkou, prestať. Treba vedieť rozoznať kedy je toho už veľa a neoplatí sa to znova skúšať. Samozrejme je to vždy ťažké rozhodnutie :)

    Rád by som ti poradil, namiesto linku "TADY" by si mala skôr použiť užitočnejšie spojenie. Pomáha to SEO a aj užívateľom. Môžeš o tom nájsť informácie napríklad tu https://www.wordpress-web-designer-raleigh.com/writing-content/4-reasons-to-avoid-using-click-here-in-link-text/ :)

    Pekný deň ti prajem :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkná myšlenka, pěkný článek:) Někteří by se měli zamyslet..
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. súhlasím :) v dnešnej dobe je veľa negatívnych a závistlivých ľudí :) pekný článok
    Jane´s World

    OdpovědětVymazat
  4. super clanek! souhlasim s tebou:)

    PS: Zvu te na svoji giveaway na mem blogu a budu rada kdyz se prihlasis:)
    Bridge of Memories

    OdpovědětVymazat
  5. Veľmi zaujímavý a pravdivý článok. Jeden z tých, ktorý má skutočne zmysle a mal by sa objavovať častejšie. Vlastne si mi hneď v úvode pripomenula len jeden z dôvodov, pre ktorý sa máme mať radi, a to že môžeme stratiť čokoľvek, ale seba - svoje telo - nie.
    SweetSunshine

    OdpovědětVymazat
  6. Naozaj skvelo napísané! Pri jednotke ma hneď napadlo aj porovnávanie, "ona je chudšia ako ja", "on má lepšie auto", ale vidím to aj v škole "božee, on už má tri strany seminárky a ja ešte ani jednu". Jediný s kým sa človek môže porovnávať, je on sám. Mojim najväčším problémom je prokrastinácia a ospravedlňovanie samého seba! Ale naopak s negativitou nemám problém, niekedy som pozitívna až moc :D.

    OdpovědětVymazat
  7. Skvelý článok, snažím sa riadiť týmito zásadami. Šťastie človeka spočíva len v ňom samom, v jeho myslení.

    SimpleHappyMum

    OdpovědětVymazat
  8. Opravdu skvěle napsaný článek! Nejradši bych si ho vytiskla a měla ho neustále na očích :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  9. Můžu říct, že jsem se odnaučila závidět a že zásadně nelituju minulosti - aneb "never regret anything because at one time it was exactly what you wanted". Ale ta prokrastinace a vymlouvání se - na tom musím ještě pořádně zapracovat. A můžu říct, že se snažím nehledět na ostatní ohledně toho, co dělám, jak vypadám a celkově - a ten pocit volnosti je dobrý, v tomhle ohledu je velmi inspirativní osobu Miley Cyrus.

    OdpovědětVymazat

?max-results=5&orderby=published&alt=json-in-script&callback=showrecentposts1\"><\/script>");